Filter producten

Prijs
1-4 van 4 producten

Blokken voor het bouwen van wanden

Wil je in je woning een nieuwe scheidingswand maken of een oude muur vervangen? Dat is eenvoudig te realiseren met blokken van cellenbeton of gips. Voor dragende muren heb je cellenbetonblokken nodig en voor niet-dragende wanden zijn gipsblokken een uitstekende keuze. Deze bouwmaterialen hebben een lekker groot formaat. Je kunt ze dus snel verwerken. Het assortiment van Hubo bestaat uit diverse soorten blokken en afwerkprofielen.

Cellenbetonblokken en gipsblokken

Cellenbetonblokken zijn licht van gewicht, brandwerend en isolerend. Ytong is een bekende merknaam van deze blokken en daarom zie je regelmatig de term Ytong blokken voorbij komen. Cellenbeton staat ook bekend onder de naam gasbeton. Gasbetonblokken zijn dus hetzelfde als cellenbetonblokken. Ze zijn gemaakt van cement, water, kalk, kwartszand en aluminiumpoeder. Deze blokken zorgen dankzij de gasbellen in het materiaal voor een zeer goede geluids- en warmte-isolatie. Gipsblokken bestaan uit massief stucgips en zijn niet zo isolerend. Dergelijke blokken gebruikt men met name voor niet-dragende wanden en voorzetwanden binnenshuis. Het is een goedkoop type bouwmateriaal. 

Zelf scheidingsmuren maken van gips of beton

Met gipsblokken en cellenbetonblokken maak je eenvoudig zelf muren in je huis. Deze bouwstoffen zaag je snel op maat om wat extra wandjes in je woonkamer of op je zolder te plaatsen. Je gebruikt hierbij een geschikt type mortel en/of lijm. Voor een fraaie afwerking zijn speciale profielen verkrijgbaar. Al deze handige bouwmaterialen vind je in de winkels en webshop van Hubo. De blokken en aanverwante artikelen zijn van hoge kwaliteit en scherp geprijsd.